Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 16 Lip 2009 Posty: 666 Skąd: Augustowskie pola .
Wysłany: 2010-06-17, 05:52 Cast PC. i Kristin wybrana
Wszystko toczyło się dobrze. Żyłaś jak każda nastolatka. Jak każda wampirza nastolatka. Przystosowałaś się do nowego trybu bycia. Nagle umarła twojaprzyjaciółka. I nic już nie jest, takie jak przedtem.
Za ,, Wybraną’’ zabrałam się nastawieniem, że będzie źle. I niestety tak było.
Fabuła jest banalna. Pomysł nudny- czyli dziewczyna nie wie, którego chłopaka wybrać. Skrywa tajemnicę, przez co odwracają się od niej przyjaciele. Akcja wlecze się jak ślimak, aby na ostatnich 20 stronach przyspieszyć maksymalnie. Jest do dosyć denerwujące, bo ma się wrażenie, że wszystko dziejesię na raz.
Bohaterowie są z tomu na tom coraz gorsi. Autorki kreują ich na głupie, nieważne tło dla głównej postaci. A oto i ona. Zoey.Dziewczyna ideał. Wszystko robi doskonale, jako niepełna adeptka szkoły wampirów, posiada więcej talentów niż dorosłe osobniki. Po prostu Mary Sue wczystym wydaniu. Jest taka wspaniała, aż mdli.
Ogółem uważam, że autorki piszą teraz już tylko dla pieniędzy. Oceniam 2/6
Pomógł: 7 razy Wiek: 90 Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 1752 Skąd: K-K
Wysłany: 2010-06-17, 06:20
Który to tom ? 3 ? zdaje się że popełniłem pierwszy i praktycznie wymazałem z pamięci tylko okazjonalnie sobie przypominając że czytałem ... a i przewracałem czasem strony bo uważałem że nic na nich nie pisze
w sumie to dobrze wiedzieć, że dalej jest gorzej, przynajmniej mnie nie podkusi by sprawdzać stan kolejnej
_________________ "Gdyby zaś ktoś z tej zacnej kompanii wątpił w
moją prawdomówność, żałuję go serdecznie."