Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Sty 2007 Posty: 6580
Wysłany: 2007-08-14, 20:29
Nefra moze zle sie wyrazilam konserwowe osobiscie uwielbiam (jesli nie sa za mdłe), tylko te "mizeriowate" (duże) są be kiszone jakos dam rade zjesc ale wole konserwowe
Pomogła: 8 razy Wiek: 42 Dołączyła: 29 Sty 2007 Posty: 9908 Skąd: Jaworzno/Petawawa, ON
Wysłany: 2007-08-14, 23:14
Nefra napisał/a:
a pomidorek z cebulką i śmietaną najlepszy - niebiańskie zarcie - nie wiem czy jest coś lepszego
mizeria tez powinna być ze smietana , sola i pieprzem - nie rozumiem jak można ogóra paprac octem i jeszcze cukrem posypywac - przeciez on wtedy ogórem nie skmakuje tylko jest słodki i octowaty
Muszę się z przedmówczynią zgodzić w 100%, mizeria tylko z solą i pieprzem i śmietaną , sałatkę z pomidorów też wolę ze śmietaną, chociaż z octem też mi smakuje
_________________ Nie wszystko złoto, co się świeci,
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon.
Pomogła: 8 razy Wiek: 42 Dołączyła: 29 Sty 2007 Posty: 9908 Skąd: Jaworzno/Petawawa, ON
Wysłany: 2007-08-14, 23:43
Z galicyji, z galicyji, ale w rodzinie mojej mamy nikt nie robi mizerii z octem, hmmm może to dlatego, że prababcia spod Lwowa . W każdym razie tata zawsze mizerię ma osobno przygotowywaną, bo tylko on je ją z octem
_________________ Nie wszystko złoto, co się świeci,
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach