Pomógł: 16 razy Dołączył: 23 Lis 2006 Posty: 10914 Skąd: z Matrixa
Wysłany: 2011-03-31, 12:59
na razie jest za malo aby dzielic, a zreszta nie wiem czy jest sens- niektóre rzeczy mozna i na cieplo i zimno robic czy tez podawac, wiec trzeba byloby wtedy dublowac
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Sty 2007 Posty: 6580
Wysłany: 2011-03-31, 15:44
Nie chodzio o to czy za malo(choc ja sadze ze jest juz odpowiednio dużo ) - tylko latwiej by bylo znalezc interesujace pozycje z danego dzialu. a takie posilki na zimno i cieplo to wpiszesz w te na cieplo Zimny kotlet tez mozna ze smakiem zjesc, a jest to niewątpliwie danie cieple
mleko,wodę,cukier i drożdże mieszamy
dodajemy makę, sól,olej
wyrabiamy na gladkie ciasto
odstawiamy do wyrosniecia
dodajemy cebulkę i lekko wyrabiamy
odstawiamy do ponownego wyrośniecia
nagrzewamy piekarnik na 180-200 stopni
ciasto formujemy w okrągly bochenek lub podłużny
kladziemy na obsypana maka blachę
nacinamy nożem na wierzchu i posypujemy maką
pieczemy ok 50 minut
chleb po upieczeniu powinien wydawać przy postukaniu gluchy odglos
studzimy na kratce
smacznego
_________________ .. kobieta jest tym bardziej anielska im ma więcej diabła w sobie .....
Pomogła: 8 razy Wiek: 42 Dołączyła: 29 Sty 2007 Posty: 9908 Skąd: Jaworzno/Petawawa, ON
Wysłany: 2014-05-08, 18:17
dzięki! tutaj w polskich sklepach pakują drożdże jak leci, w przezroczystą folię z naklejoną ceną, tak, że za każdym razem muszę ważyć inna opcja to suche drożdże, z którymi się nie zaprzyjaźniłam za bardzo
_________________ Nie wszystko złoto, co się świeci,
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach