Wysłany: 2010-07-19, 22:16 pytanie do forumowiczow
ma ktos moze na zbyciu telefon (komorke) moze byc przechodzony ale sprawny odkupie - bo mlode rozwalilo swoja...
bez simlocka lub orange (chociaz... jak z simlockiem innej sieci to sie zdejmie )
_________________ kot tez czlowiek tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
co to, jakaś akcja międzynarodowa psucia komórek?
moją od piątku nie mogłam włączyć, dopiero dzisiaj się udało po kilkunastu próbach. A tu:
- komórka sprzed 3 lat, kiedy to w mało której kanadyjskiej komórce była karta SIM - w mojej oczywiście nie ma --> nie da się zamienić na inny, działający aparat
- do końca umowy i zmiany telefonu/być może operatora zostało mi 1,5 miesiąca --> nie mogła tyle poczekać, nie?
ale przynajmniej teraz już będę miała telefon z kartą
anyway - zapytam się moich domowników czy nie mają jakiegoś zbędnego telefonu
ene ze z rysami to nie problem w aktualnym mlodemu mikrofon przestal dzialac - a jak sie okazalo moje inteligentne dziecko przedluzajac abonament uznalo ze telefonu nie potrzebuje bo ten ktory ma przeciez jest ok - no i byl... dopoki sie nie zepsul a juz po gwarancji jest
i nie za darmo tylko powiedz ile ci przelac jak ma simlocka to sie zdejmie
_________________ kot tez czlowiek tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 24 Sty 2007 Posty: 2857
Wysłany: 2010-07-21, 00:43
hmm nie wiem czy sie jednak nie przyda bo odkrylam ze nie znam kodu na odblokowanie blokady telefonu taki kod zabezpieczajacy przed wlozeniem innej karty sim niz ta moja co mialam - osobna sprawa niz simlok Tysia napisalam ci na tlenie ale nie odpisalas - zajrzyj tam
blokade tel sama ustawialam ale to bylo lata temu i dzis skleroza jak siebie znam to mogl byc to nawet 9 cyfrowy numer
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 28 Lip 2008 Posty: 1347 Skąd: Tarchomin DC
Wysłany: 2010-07-21, 08:18
w sumie w każdym serwisie powinni to odblokować - koszt około 15-25 pln (albo reset telefonu do ustawień fabrycznych - wtedy domyślny kod to z reguły 0000)
_________________ Żyje się dla kilku spotkań i paru wzruszeń. Ważne, by ich nie przegapić.
Maciej Kozłowski
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 24 Sty 2007 Posty: 2857
Wysłany: 2010-07-21, 08:21
tylko czy reset nie wymaga kodu zadnego
no i czy nie kasuja sie dane?
mam tam troche rzeczy które wypada zrzucic gdzies - na razie mam problema z ustawieniem mmsów bo nie chce mi to dzialac
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 28 Lip 2008 Posty: 1347 Skąd: Tarchomin DC
Wysłany: 2010-07-21, 08:23
reset danych nie wykasuje - on tylko wróci wszelkie kody piny zabezpieczenia do wartości fabrycznych, oraz ustawienia skrzynek, wysyłania wiadomości itp. A kod musisz miec - z reguły to albo pin albo pin2 który dostajesz razem z kartą
_________________ Żyje się dla kilku spotkań i paru wzruszeń. Ważne, by ich nie przegapić.
Maciej Kozłowski