Strona Główna Fahrenheit 451
rozmowy o książkach, muzyce, filmie i... wszystkim innym

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Darmowy intermet na 3 lata [raczej dla ludzi z ok. Warszawy]
Autor Wiadomość
ene 
Znikopis
eee.. ne!


Pomogła: 16 razy
Dołączyła: 24 Sty 2007
Posty: 6537
Wysłany: 2011-07-04, 15:19   Darmowy intermet na 3 lata [raczej dla ludzi z ok. Warszawy]

http://aero2.pl/www/ubdi.html

Jak uzyskać dostęp do Usługi Bezpłatnego Dostępu do Internetu?

  • Zapoznaj się z Regulaminem Usługi oraz mapą zasięgu sieci Aero 2
  • Wypełnij formularz wpisując wszystkie wymagane informacje zgodne ze stanem faktycznym (jedynie kompletnie wypełniony i zawierający prawdziwe dane formularz będzie podstawą udostępnienia Usługi)
  • Wpłać na konto o numerze: 24 1680 1248 0000 3000 1872 7122 - Depozyt w wysokości 55 zł (kwota obowiązuje od 10 maja 2011 r.) - w tytule przelewu podaj swoje dane (imię, nazwisko i nr PESEL)
  • Wyślij skan wypełnionego formularza i potwierdzenie wpłaty Depozytu na adres: bok@aero2.pl lub bezplatnyinternet@aero2.pl
  • Czekaj na e-mail z Biura Obsługi Klienta informujący o terminie odbioru karty SIM
  • Przyjdź do Biura Obsługi Klienta w godz. 9.00 - 17.00 z oryginałem (wcześniej wysłanego) formularza, potwierdzeniem wpłaty Depozytu i kserokopią dokumentu tożsamości (zgodnie z par 5.1 Regulaminu)
  • Korzystanie z Usługi jest możliwe wyłącznie po zainstalowaniu karty SIM w Urządzeniu telekomunikacyjnym określonym w Regulaminie


mapa zasiegu:
http://aero2.pl/Common/Im..._10_05_2011.jpg
http://aero2.pl/Common/Im...o2_20101231.jpg


wyslalam im te 55zl, zobaczymy jak to wyjdzie ;-)

jest kilka kruczków:
- odbiór karty jest wyłącznie osobisty w Warszawie na ul.Lwowskiej. Ale przeznaczony dla wszystkich, jednak z uwagi na brak wysylki Krakowianin czy Gdańszczanin się nie zdecyduje ;-)
- połączenie co godzinę jest zrywane (na chwilę - pewnie by nie pobierac dużo)
- szybkość neta raczej niewielka
- te 55zl podobno jest oddawane przy zwrocie karty. bo to ma byc teoretycznie darmowy internet
- trzeba posiadac modem gsm/telefon :)
- po 3 latach najpewniej wprowadzą oplaty - ale można zrezygnowac - jestesmy wtedy zobowiązani do zwrotu karty

zreszta nawet gdyby depozyt wcięło to wyniesie to nas przez 3 lata srednio 1,5zł /miesiac :>
_________________
...
 
 
 
joe alex 
Dalekopis


Pomógł: 5 razy
Wiek: 27
Dołączył: 20 Cze 2007
Posty: 931
Wysłany: 2011-07-04, 17:36   

Miałem to wrzucić :)
Na wykopie ktoś już to przetestował i wrzucił komentarz jak działa -> http://www.wykop.pl/artyk...rnetu-od-aero2/
Ogólnie całkiem fajna sprawa. Szkoda tylko, że firma za to odpowiedzialna chowa informacje gdzieś na samym dnie swojej strony internetowej, żeby tylko nikt z niej nie skorzystał ;)
 
 
 
Tanatos 
Dalekopis


Dołączył: 03 Gru 2010
Posty: 843
Wysłany: 2011-07-26, 10:32   

Zastanawiam się czy modem musi mieć zdjęty simlock?
 
 
ene 
Znikopis
eee.. ne!


Pomogła: 16 razy
Dołączyła: 24 Sty 2007
Posty: 6537
Wysłany: 2011-07-26, 10:38   

na razie zostalam olana - zadnego cynku od nich. Podobno nawał ludzi. Sledze na razie sytuacje na forach

a modem raczej powinien byc bez simloka
_________________
...
 
 
 
ene 
Znikopis
eee.. ne!


Pomogła: 16 razy
Dołączyła: 24 Sty 2007
Posty: 6537
Wysłany: 2011-07-28, 19:38   

Dostalam info ze moja karta bedzie okolo 20 sierpnia ;]
_________________
...
 
 
 
Tanatos 
Dalekopis


Dołączył: 03 Gru 2010
Posty: 843
Wysłany: 2011-09-15, 21:35   

Właśnie testuje aero2 :) Transfer nie powala u mnie maks 340 kb/s średnio 112,9 kb/s. Ściąganie plików około 30 kb/s. Ale do przeglądania netu wystarczy:)

Dodatkową wadą jest to ze internet rozłącza automatycznie się co godzinę. Podobno niektóre modemy obchodzą ten problem. Tutaj poradnik jak obejść ten problem Automatyczne wznawianie Aero 2.

Ale jak mówią "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby" :P :)
 
 
ene 
Znikopis
eee.. ne!


Pomogła: 16 razy
Dołączyła: 24 Sty 2007
Posty: 6537
Wysłany: 2012-02-09, 00:24   

chcialam dopisac ze na modemie Huawei E173-u2 Aero działczy bardzo ładnie :)

owszem szybkość dla tych co ściągają 1gb w minute jest tragiczna ale jak na moje potrzeby full wypas ;)

modemik ten kosztuje ok 120zl i ma calkiem niczego sobie parametry wiec posłuży nawet w innych celach niz aero (HSDPA 7,2 i HSUPA 5,cośtam + wyjscie na antenę + slot na micro sd) wiec zakupilam (mama mi zagarnela moj poprzedni modem do swego lapka, a poniewaz nie byl kompatybilny to nawet bez żalu się z nim rozstałam ;) ) jakby ktoś planowal zakup to niech wie ze w nazwie modelu koniecznie musi być tu "u2" inaczej nie zabangla :)

co zrobic by Aero działczyło jest opisane na tej stronce - http://jdtech.pl/2011/08/...uawei-e169.html

na dużym lapku nic nie robilam a na malym musialam zainstalowac programik opisywany na tej stronce (w obu kompach XP mam). Programik jest (lub bylo) ciężko pobrac bo co rusz limit strony źródłowej przekroczony wiec moge zuploadowac jak ktos potrzebuje :)
_________________
...
 
 
 
Tanatos 
Dalekopis


Dołączył: 03 Gru 2010
Posty: 843
Wysłany: 2013-02-04, 09:35   

ene napisał/a:
na modemie Huawei E173-u2
zgodzę się ale wcześniej trzeba było zaktualizować firmware w modemie Aktualizacja firmvare ( nie dotyczy nowych kart)

Cytat:
Problem zaś z częstymi rozłączeniami w Windows 7 można rozwiązać przez ustawienie pracy w nim na tryb tylko WCDMA (w Mobile Partner, Play Online i podobnych programach jest opcja przełączania GSM/WCDMA).


Aero 2 jakiś czas temu trochę przyśpieszyło :)

I działa nie tylko w Wawie i Okolicy bo pod Białym też :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Link do Shoutbox

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group